Разград  30 °CПон, 22- ри Юли
USD  1.79599 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Завърши инициативата „Ваканция здравей! Да играем безопасно!”

Завърши инициативата „Ваканция здравей! Да играем безопасно!” Източник: ОД на МВР-Разград

Област

Заключително занятие по инициативата „Ваканция здравей! Да играем безопасно!” организира инспекторът от Детската педагогическа стая в Районно управление-Исперих Весела Георгиева със съдействието на ръководството на СУ „Св. Св. Кирил и Методий”-Самуил. В състезанието участваха ученически отбори от пети и шести клас.
Надпреварата започна с решаване на тест по безопасност на движението. Участниците трябваше да отговорят къде и как се движат велосипедистите, на кръстовище, регулирано с пътни знаци кой автомобил е с предимство, къде се движат пешеходците при липса на тротоар и др. Успешно издържалите теста се заеха с реденето на пъзел - пътен знак, чийто вид и значение трябваше да определят след завършването му. Знанията и уменията на участниците се оценяваха за вярност и за време. Последва оспорвана надпревара по майсторско управление на велосипед на специално поставена площадка със светофари и пътни знаци. Победителите получиха грамоти и футболни топки.
Състезанието отбелязва началото на лятната ваканция за децата и е заключителен етап от Националната програма „Работа на полицията в училищата”, по която инспекторите от Детската педагогическа стая в областта работят от 2001 г.
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top