Разград  15 °CНеделя, 4- ти Юни
USD  1.81718 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Засилени проверки във връзка с абитуриентските балове предприема полицията

Засилени проверки във връзка с абитуриентските балове предприема полицията Източник: МВР

Област


702 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 15 до 21 май 2023 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 931 фиша и 54 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение са санкционирани четирима пешеходци.
Прекратени са регистрациите на четири моторни превозни средства – в три от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в един – употребата на наркотични вещества. 
През посочената седмица са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които един човек загина, а шестима пострадаха, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.
От 22 май на територията на ОДМВР-Разград се провежда специализирана полицейска операция по безопасност на движението, свързана с абитуриентските празненства. За ден проверените превозни средства са 153, а лицата – 186. Извършени са 18 проверки на водачи за употреба на алкохол и наркотични вещества. Съставени са 32 фиша и 3 акта. Санкциониран е водач, отказал тест за наркотици. Двама са глобени за неизползване на колани, други двама – за нарушения като пешеходци. Засилените проверки ще продължат до 28 май.
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top