Разград  32 °CСъбота, 30- ти Септ.
USD  1.80961 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Започнаха срещите на ръководството на Община Разград с фолклорните състави, участващи в Панаира на киселото мляко

Започнаха срещите на ръководството на Община Разград с  фолклорните състави, участващи в Панаира на киселото мляко Източник: Община Разград

Култура

С формациите от Хавай и Индия започнаха срещите на ръководството на Община Разград с  фолклорните състави, участващи в Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и занаяти.
Заместник-кметовете Добрин Добрев, Мирослав Грънчаров, Полина Иванова и Хабибе Расим разказаха на участниците в двата състава за Разград и за традициите на Панаира. Показаха им киселото мляко – символ на културното събитие, всеки от тях получи глинено гърненце  с традиционното капанско кисело мляко.
Ръководителят на групата от Хавай Джо Ахуна разказа, че е бил в България през 1977 г., помни няколко български думи и показа, че знае и Химна на Република България. В ръководената от него формация, представяща традиционен фолклор от родината му, участват голяма част от семейството му, той има 6 деца и 24 внука.

Сориандър Бакши представи индийския състав, който гостува на Разград. India World Cultural Forum (IWCF)  е група, създадена през 2007г., като организация, осигуряваща средище за представяне, изучаване и популяризиране на многообразието и богатството на културното наследство на страната.
И двамата ръководители подариха сувенири от своите страни на четиримата заместник-кметове, благодариха за поканата за участие в Панаира и коментираха, че срещат отзивчива и радушна публика в България.
Двете формации ще участват във вечерния концерт днес от 20,30 ч. на сцена „Ларго“ на площад „Момина чешма“. 
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top