Разград  31 °CПетък, 21- ви Юни
USD  1.82464 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Започна подготовката за извършване на ремонт на ул. „Ивайло“

Започна подготовката за извършване на ремонт на ул. „Ивайло“

Разград

Започна подготовката за извършване на ремонт на ул. „Ивайло“ в Разград.
Дейностите стартират след провеждане на обществена поръчка с предмет „Основен ремонт /рехабилитация/ на ул. „Ивайло“ в  Разград в участъка от бул. „Априлско въстание“ до ул. „Юмрукчал“. За изпълнител на ремонтните дейности е определена фирма „Пътно строителство“АД с оферта от 1 103 899,63 лв. без ДДС.
Днес бе открита строителната площадка на обекта, от която дата започва да тече срокът за изпълнение на обществената поръчка – 80 календарни дни. Работниците започнаха маркиране и рязане на стария асфалт, предстои премахване на старите бордюри, премахване на мантинелите, за да може да преминава техниката, необходима за последващи етапи от ремонта. Предвижда се подновяване на съществуващите тротоари и банкети, както и асфалтиране на участъка от 1,600 км.
В началото на участъка за ремонт откъм кръстовището с „Априлско въстание“ бе поставена информационна табела за началото на ремонта, както и пътни знаци, обозначаващи ремонтните дейности. На този етап участъкът няма да бъде затварян за движение, но ще има временни ограничения на движението. Община Разград призовава пътуващите в този участък да преминават през него с повишено внимание. Улицата ще бъде затворена за движение единствено във периода, когато започне полагането на асфалтовата настилка.
Междувременно започна асфалтирането на поредните  участъци от пътната настилка, в които бяха извършени интервенции във връзка с подмяната на водопроводи в изпълнение на проекта „Реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на град Разград“. До края на седмицата се очаква да бъдат асфалтирани участъци от улиците: „Странджа“, „Криволак“, „Родопи“, „Охрид“, „Прилеп“ и „Китка“, след което се продължава с асфалтиране и на участъка от ул. „Перистър“, където също бяха подменени водопроводи. 
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top