Разград  27 °CПетък, 21- ви Юни
USD  1.82464 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

В понеделник, 18 септември, започва следващ етап от проекта за подмяна на водопроводи в Доброшката махала

В понеделник, 18 септември, започва следващ етап от проекта за подмяна на водопроводи в Доброшката махала Източник: Интернет

Разград

В понеделник, 18 септември, започва етап 2 от изпълнението на проекта „Реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на град Разград“. Участъкът в т.нар. Доброшка махала, където водопроводите не бяха подменяни от 50 години и загубите на вода надминаваха 70%, бе разделен на 5 етапа. Досега са подменени водопроводите в етапи 3, 4 и 5. В етап 2 са включени улиците: „Люлбургас” - от №13а до края на улицата,  „Щип”, „Костур”, „Кресна”, „Бабуна” – от №38 до №65,  „Дойран”, „Кратово”, „Перистър” – от №30 до 37б.
Към момента, докато се подменят водопроводите, улиците няма да бъдат затваряни, но движението по тях ще е затруднено. Живеещите на тези улици ще бъдат информирани със залепени на вратите уведомления, че започват изкопни работи по конкретната улица, преди това представител на „Водоснабдяване-Дунав” и проектант ще минат за уточнение  на местоположението на водомерната шахта и осигуряване на достъп до нея. На сайта на Община Разград и в местните медии ще се публикува информация от предходния ден във връзка с временно спиране на водоподаването при подвързването на новите водопроводи.
По етап 2 от проекта ще работи ДЗЗД“ХАЯ Инвестстрой 2017“.
Също в началото на седмицата започва поетапно асфалтиране на улиците, които са от етап 3, 4 и 5 и чиято настилка все още не е възстановена – „Охрид”, участък от „Странджа”, „Поборническа”, „Криволак”, „Родопи”, „Люлбургас” – от началото до хотел „Акцент”, „Петрова нива”, „Чаталджа”, „Иглика”, „Руен”, „Китка”, „Прилеп”.
Припомняме, че финансирането по проекта е осигурено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, отпуснатите на Община Разград 2 652 569 лв. са 50% от необходимите средства за целия проект. Трасето по проект е 12 км. водопроводи заедно с още около 10 км. сградни отклонения за близо 500 адреса.
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top