Разград  30 °CПон, 22- ри Юли
USD  1.79599 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Трима души са задържани при специализираната полицейска операция, която се проведе днес на територията на ОДМВР-Разград

Трима души са задържани при специализираната полицейска операция, която се проведе днес на територията на ОДМВР-Разград

Област

Трима души са задържани при специализираната полицейска операция, която се проведе днес на територията на ОДМВР-Разград.
Сигнал за лице, което стреля с пистолет в централната част на заветското село Брестовене е получен около 11 часа на 12 септември. При извършената проверка от трима полицейски служители на Участък Завет е установено, че се касае за 67-годишен мъж от селото. Той е открит в дома си. След отправено разпореждане да излезе и да предаде газ-сигналното оръжие, мъжът отказва и отправяйки заплахи за убийство, насочва пистолета „Екол Р29“ кал. 9 мм срещу униформените и произвежда изстрел. Малко след това е задържан и отведен в РУ-Кубрат. Започнато е досъдебно производство за престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК.
В хода на акцията около 9.40 часа на 12 септември по улица „Хаджи Димитър“ в Разград е спрян лек автомобил „Пежо 307“, управляван от 67-годишен мъж. Пробата му с дрегер отчела наличие на алкохол 0,58 промила. При  извършена  допълнителна проверка е установено, че  водачът управлява МПС, след  като  е  осъждан  за шофиране след  употреба  на  алкохол  над  1,2  промила. По случая  е образувано  бързо  производство  по чл.343 Б  ал.2   във  връзка  с ал.1  от  НК.  
По данни за незаконно добити дърва са извършени претърсвания в частни имоти в село Острово и град Кубрат. В имота на 54-годишен мъж са открити 8 кубика дървесина без контролна горска марка и документи за произход. Други осем кубика цер са намерени в къщата на 59-годишен кубратчанин. Образувани са две бързи производства по чл. 235, ал. 2 от НК.
Два търговски обекта, намиращи се в град Цар Калоян, също са проверени в хода на акцията. За констатираните нарушения са съставени два акта от служители от НАП Варна, Офис Русе „Главна Дирекция Фискален Контрол“.
12 КПП-та бяха изградени днес от екипи на Жандармерия, Охранителна и Пътна полиция със задачата да осъществяват пълен контрол над автомобилния поток. Мобилни екипи извършиха проверки в игрални зали, казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от активния криминален контингент. Проверени са 10 заложни къщи, 2 пункта за черни и цветни метали, 20 сборища, 9 заведения и 13 търговски обекта.
  В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност бяха проверени 323 лица и 253 моторни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени 10 акта и 74 фиша. Образувани са две досъдебни производства и две бързи производства. Профилактираните лица от активния криминален контингент са 19.
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top