Разград  20 °CПон, 20- ти Май
USD  1.80078 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Работна среща за социалните предприятия се проведе в Разград

Работна среща за социалните предприятия се проведе в Разград Източник: Областна администрация-Разград

Област

Работна среща с представители на Регионален център на социалните предприятия-Габрово се проведе днес в Областна администрация-Разград, съобщиха от институцията. Обхватът на дейност на Регионалния център в Габрово включва всички области от Северен централен район, включително област Разград.
Заседанието бе открито от областния управител Владимир Димитров, който благодари на експертите от Регионалния център, че са уважили поканата и са дошли в Разград, за да представят възможностите, които предлага организацията им. „Надявам се в близко бъдеще и в нашата област да бъдат създадени социални предприятия“, коментира Димитров.
В срещата участваха представители на неправителствения сектор, общините от област Разград, Бюрата по труда и представители на работодателски организации. Те обсъдиха нуждата от законодателни промени, за да се подобрят още повече солидарната и социалната икономика. Екипът от Регионалния център представи това какво е социална икономика и кой може да участва в нея; как се регистрира социално предприятие; с какви насърчителни мерки държавата подпомага социално ангажираните работодатели; кои хора влизат в „уязвимите групи“.
64 социални предприятия действат в страната, но в Разград няма нито едно. Такива има само в 17 от общо 27 области.
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top