Разград  30 °CПон, 22- ри Юли
USD  1.79599 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Първите „РазГРАДСКИ познавателни игри на открито” стартираха днес

Първите „РазГРАДСКИ познавателни игри на открито” стартираха днес Източник: Община Разград

Разград

Точно в 8.30 ч. днес зам.-кметът на община Разград Елка Неделчева даде старт на  първите разГРАДСКИ игри на открито, организирани от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетни към Община Разград. Това информираха от общинския пресцентър.
Превантивното събитие постави в надпревара шест отбора, сформирани предварително, като целта, поставена пред тях, беше преминаване по един и същ маршрут, указван от мобилните им устройства, като на всяка от локациите получаваха информация за обекта и разрешават различна загадка.
В разградската игра локациите са 13, стартът и финалът са на площада пред Общинския културен център (Новия театър). Останалите локации са културно-исторически обекти като паметника на Майстор Манол, Етнографски музей и Градския часовник, и институции като Окръжна прокуратура и ОД на МВР-Разград. За всяка разрешена загадка отборите получават определен брой точки, засича се и време, но няма общо класиране, накрая всеки тим получава грамота за своето участие.
Елка Неделчева изрази своето задоволство, че Разград е сред първите градове, които ще изиграят познавателната игра, разработена от специалистите от платформа за градски игри „Вътрешен глас”, която от няколко години реализира успешно подобни игри в Пловдив.
Наред с пожеланията за успех към участниците, Елка Неделчева изказа своята убеденост, че лесно ще разрешат загадките, които им предстоят. Пожела им да се забавляват, да се заредят с много положителни емоции, да работят в екип, да си помагат и да създават трайни приятелства - най-ценното от днешното предизвикателство.
Секретарят на Комисията Диана Господинова съобщи, че първото издание на „РазГРАДСКИ познавателни игри на открито” ще се продължи и  утре - 14 юни, в партньорство с ППМГ „Акад. Н. Обрешков”, като при интерес игрите ще се повторят с различни участници.
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top