Разград  24 °CНеделя, 14- ти Април
USD  1.83612 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Проектът на Община Разград за ремонт на Център „Емилиян“ бе одобрен за финансиране по „Красива България“

Проектът на Община Разград за ремонт на Център „Емилиян“ бе одобрен за финансиране по „Красива България“ Източник: Община Разград

Разград

Управителният съвет на Проект „Красива България“ одобри за финансиране и реализация проекта на Община Разград „Текущ ремонт и монтаж на газова инсталация на Център за социална рехабилитация и интеграция „Емилиян“. „Красива България“ е част от програмата на Министерството на труда и социалната политика за намаляване на безработицата и стимулиране на заетостта в страната, ежегодно финансира проекти на общини и други институции от програмния бюджет по Националния план за действие по заетостта. През тази година одобрените проекти са общо 47.
Общият бюджет на проектното предложение на Община Разград е 161 174 лв., като финансирането от Министерството на труда и социалната политика е 80 587 лв., на същата стойност е и съфинансирането от бенефициента.

Проектното предложение предвижда дейности по изкърпване и шпакловане на стени, боядисване, подмяна на подови настилки с PVC такива, подмяна на улуци, водосточни тръби и врати, подмяна на съществуващо осветление с LED осветителни тела, монтаж на нов котел – ремонтни дейности, които имат за основна цел подобряване материалната база на социалната услуга, доколкото в същата не са извършвани по-значими СМР от 2010 г.
ЦСРИ“Емилиян“ е една от най-активните и търсени от потребителите социални услуги, които Община Разград администрира. Тя съществува от близо 20 години на територията на общината, първоначалният й капацитет е 25 места, по-късно е увеличен на 61 места. Дейностите по подкрепа, които ЦСРИ“Емилиян“ предлага, са насочени към деца с увреждания.
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top