Разград  31 °CПетък, 21- ви Юни
USD  1.82464 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Пред паметника на учениците на Светите братя Кирил и Методий ще започне празничният 24 май

Пред паметника на учениците на Светите братя Кирил и Методий ще започне празничният 24 май

Разград

На площад „Възраждане“ пред паметника на учениците на Светите братя Кирил и Методий в Разград ще започне 24 май - Денят на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост. Във връзка с придвижването на блоковете от училищата в Разград с кметска заповед е въведена временна организация на движението. Това съобщиха от общинската администрация.
Начало на празничната програма в 10.00 ч. в петък дава химнът „Върви, народе възродени” в изпълнението на хор „Железни струни“ към НЧ „Развитие - 1869”. След него трима от 19-те „Отличници на Випуск 2024” ще издигнат националния флаг. На площада ще се проведе и ритуалът по поднасяне на венци и цветя пред паметника на учениците на Светите братя Кирил и Методий.
В 10.30 ч. по пешеходната зона на бул. „България” ще потегли празнично шествие.
На площад „Момина чешма” от 11.00 ч. ще се проведе церемонията по връчване на наградата на името на Никола Икономов. Номинациите са три - на ДТА „Лудогорче” към Капански ансамбъл-Разград, на поетесата Павлина Стаменова и на спортния експерт Николай Миланов. Предложенията ще бъдат гласувани на сесията на Общинския съвет на 23 май.
На сцената до цветния герб на Разград ще бъдат връчени и още две награди - „Студент на годината” и „Отличник на Випуск 2024”.
След тържествените ритуали ще започне празничният концерт за жителите и гостите на Разград. Тази година той е на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.
При лошо врече събитията, насрочени за площад „Момина чешма”, ще се проведат в залата на Общинския културен център (Новия театър).
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top