Разград  15 °CНеделя, 4- ти Юни
USD  1.81718 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Пожаро-тактическо занятие се проведе в сградата на Общинска администрация Разград

Пожаро-тактическо занятие се проведе в сградата на Общинска администрация Разград

Разград

Пожаро-тактическо занятие на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”-Разград се проведе днес наобяд в сградата на Общинска администрация Разград. Учението включваше и учебна евакуация на служителите и посетителите в сградата, в която се помещават Общинска и Областна администрация.
Целта на учението бе да се видят реакциите на служителите в двете институции, на гражданите, както и подготовката на служителите в РСПБЗН – обясни началникът на Районната служба главен инспектор Радослав Христов. Подобни учения се провеждат периодично в институции и предприятия.
Проиграна бе ситуация на възникване на пожар в кабинет, в който работят служители от отдел „Опазване на околната среда”. След сигнал до тел. 112 бе извършена евакуация на хората в сградата. Пристигнаха два пожарни автомобила и линейка. Според сценария един от служителите бе останал блокиран в кабинета на главния архитект. Той бе изведен от огнеборците с помощта на специализирана автомеханична стълба с дължина 30 метра и с поставена спасителна качулка, която осигурява допълнително въздух за пострадалия. При слизането си от стълбата той бе посрещнат от екипа на Спешна помощ.
Евакуацията бе извършена за 3 минути, каквото е изискването при такива ситуации, а общо учението продължи около 15 минути.
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top