Разград  20 °CПон, 20- ти Май
USD  1.80361 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Откриха строителната площадка по проекта за възстановяване на осветлението по ул. „Княз Борис“

Откриха строителната площадка по проекта за възстановяване на осветлението по ул. „Княз Борис“ Източник: Община Разград

Разград

Днес бе открита строителната площадка и определена строителна линия за възстановяване на уличното осветление на изхода на Разград към Кубрат - по ул. „Княз Борис“ - от кръстовището с ул. „Добруджа“ до ел.подстанция „Разград“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Разград.
Това стана след обществена поръчка с предмет „Инженеринг - проектиране, извършване на строително-монтажни работи и упражняване на авторски надзор, на обект „Възстановяване на улично осветление /УО/ по ул. "Княз Борис" от кръстовището с ул. „Добруджа" до ел. подстанция „Разград”. Подписан е договор с „Електроинвест“ ЕООД, предложило оферта за реализацията на проекта в размер на 48 500 лв.
Проектът предвижда ремонтиране на съществуващите и добавяне на 6 нови стълба, с което общият им брой ще стане 51. На тях ще се монтират общо 102 осветителни тела с висока енергийна ефективност, като се спазят всички нормативни изисквания за осветеност.
Не се предвижда затваряне на движението в посока изхода от Разград към Кубрат, но се призовават водачите на МПС да бъдат внимателни при преминаване край участъците, в които се работи.
Срокът за завършване е 45 дни от датата на подписване на протокола за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия. 
От началото на годината това е втора инициатива на ръководството на Община Разград за подобряване осветеността на входно-изходните пътни артерии на града. Предходният проект бе за изграждане на нови стълбове и осветителни тела в посока Търговище. Етапът на реализация на този проект е подготовка за въвеждане в експлоатация.
Инфо Разград
 
 
 


Прочетете също
Top