Разград  31 °CПетък, 21- ви Юни
USD  1.82464 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Форумът „Възможности за финансиране и развитие на бизнеса в региона“ се проведе в Разград

Форумът „Възможности за финансиране и развитие на бизнеса в региона“ се проведе в Разград Източник: Община Разград

Разград

Кметът на община Разград Добрин Добрев приветства организаторите и участниците в бизнес информационния форум на тема „Възможности за финансиране и развитие на бизнеса в региона“ и откри събитието, което се проведе на 15 май в зала „Арабела“ в Разград.
Председателят на Управителния съвет на Българско-турската търговско-индустриална камара Бурхан Немутлу обясни, че подобен форум е проведен на национално ниво, след което е взето решение да се организира и по региони. Ден преди разградския форум е проведен подобен и в Шумен. „За да е силна икономиката на една държава, трябва и регионите да са балансирани. В Разградски регион има лидери в сектори на икономиката и спорта.“, заяви Немутлу.
Кметът Добрин Добрев бе категоричен, че ще подкрепи всеки, който организира форуми като този, на който представителите на бизнеса в региона могат да се срещнат и споделят опит и възможности за развитие. Кметът нарече организаторите на форума “надеждни партньори не само на общината, но и на бизнеса в региона“. „Хора като вас вършат смислени неща в посока консултиране на бизнеса и предприемачите по отношение на това как да развиват бизнесите си по-добре, как да вървят напред с правилни решения, което е важно за нашите региони.“, каза Добрев. По думите му държави като България, Турция и Румъния са с изключителен потенциал, който тепърва ще бъде разкриван. „В Разград е добре запазена и развита индустрията. Смятам, че чрез подобни форуми, с подкрепата и на държавата, на общините и на хората от бизнеса, тези региони могат да достигнат висоти, в които на всички нас ни се иска да бъдат. Знайте, че Община Разград е с широко отворени врати за такива инициативи.“, завърши приветствието си кметът Добрин Добрев.
Пред участниците във форума адвокат Биляна Тончева от консултантска компания „Еко Глоуб“ представи различни възможности за финансиране на бизнеса с европейски средства.
Кирил Ангелов от „Лидер Строй Монтаж“ разказа за богатия опит на компанията в индустриалното строителство.
Възможностите на медията Лидер.БГ бяха представени от нейния изпълнителен директор Биляна Георгиева.
Организаторите на форума - Българско-турската търговско-индустриална камара и Българо-румънската търговско-промишлена палата и техните членове и партньори: „Еко Глоуб“, „Spetema“, Enagic и Lider.bg., обявиха, че в края на годината ще подготвят по-мащабно събитие на подобна тема в Разград.
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top