Разград  29 °CПон, 22- ри Юли
USD  1.79599 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Отборът на Кюстендил спечели Националното състезание за млади доброволци

Отборът на Кюстендил спечели Националното състезание за млади доброволци Източник: ОД на МВР-Разград

Област

Седем отбора от София, Кюстендил, Казанлък, Провадия, Белово, Кубрат и Исперих премериха сили, бързина и умения в Градския парк в Разград. Организатори на националното състезание бяха РД ПБЗН-Разград и Община Разград. На откриването присъстваха старши комисар Любомир Баров, зам.-директор на ГД ПБЗН, председателят на Националната асоциация на доброволците Ясен Цветков, областният и заместник областният управител на област Търговище Гергана Цонева и Димитър Станев, областният управител на Разград Владимир Димитров, заместник областният управител Ивелина Игнатова, зам.-кметът на Разград Елка Неделчева и директорът на РД ПБЗН-Разград комисар Емилиян Станев.
В оспорваната надпревара първото място спечели отборът на Кюстендил с комплексен сбор от точки 176. На второ място се класираха доброволците от Кубрат, които събраха 164 т., а трети остана тимът на Казанлък със 161 т. За призовите места бяха осигурени купи, медали и периферни компютърни устройства. Наградите връчиха старши комисар Любомир Баров, зам.-директор на ГД ПБЗН, председателят на Националната асоциация на доброволците Ясен Цветков и кметът на Разград Добрин Добрев.
Инициативата за провеждането на надпреварата е на Националната асоциация на доброволците в Република България и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-МВР. Първите състезания за млади доброволци са проведени през 2022 г. Отборите се състоят от 6 състезатели - 5-ма титуляри и 1 резервен. Те се съревновават в 3 дисциплини - издърпване на гума с въже, поставяне на шланг за бързина, построяване на смесена водопроводна шлангова линия и щафетно построяване на дига. Засича се време и правилно изпълнение на елементите.
Целта на състезанията е да се ангажира обществеността с темата за зачестилите природни бедствия и необходимостта от превенция и привличане на членове за доброволческите отряди.
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top