Разград  2 °CПон, 28- ми Ноември
USD  1.86928 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Община Разград започна поставянето на коледната украса

Община Разград започна поставянето на коледната украса Източник: Община Разград

Разград

Община Разград започна поставянето на коледната украса в областния град. С дейностите по оформяне на коледна атмосфера по улиците и площадите в Разград са ангажирани Общинското предприятие „Паркстрой“ и варненската фирма „G&D electro group“.
Вчера в централната част на Разград в района на Общинския културен център в посока паметника на Майстор Манол бе инсталиран най-новият елемент от градската коледна украса. Проектът на варненската фирма „Персеиди в нощно небе“ включва 16 броя звезди от три вида размери – 2 малки, 6 средни и 5 големи, както и 150 светещи тръби „Голям падащ сняг“. Останалата част от украсата в района на Общинския културен център, също дело на варненската фирма, вече е позната на жителите и гостите на Разград от предходните две години. Проектът „Замръзналата Часовникова кула“, светещият фонтан с момченцата и флаш светлините по дърветата около него се превърнаха в любимо място за разходка и снимки на малки и големи миналата Коледа. На по-късен етап от „G&D electro group“ ще украсят и коледната елха пред Новия театър. Дървото, което ще бъде използвано, създава опасност за сграда, ползвана от държавна институция, откъдето са заявили необходимостта от отсичането му, както и възможността да бъде предоставено за градска коледна елха. Предвижда се коледната елха и светлините около нея да светнат на тържество на 6 декември.

Междувременно и работниците от ОП“Паркстрой“ поставят поетапно коледната украса по улиците в централната част на Разград и в кварталите. Както и предходната година по-малки от градската коледни елхи ще има в: жк „Орел“ – до баскетболното игрище и в Южен парк, в жк „Абритус“(„Водна централа“), градинката пред Прокуратурата и в жк „Бели Лом“ – в района на блоковете „Морави“. Коледни светлини се поставят по улиците: „Дунав“, „Васил Левски“, бул. „България“, Лъвов мост, мостът до бензиностанция „OMV“, на площад „Момина чешма“(„Ларго“), на площад „Възраждане“(пред Стария театър). Нов елемент са лампичките на наскоро зацветеното кръгово кръстовище до пешеходната зона на бул. „България“,  обновен ще е и детският кът с шейната на Дяко Коледа, чиито елементи традиционно „Паркстрой“ изработва. В различни райони на града ще има и билборди с новогодишно поздравление от Община Разград.
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top