Разград  20 °CПон, 20- ти Май
USD  1.80361 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Община Разград с награда от Асоциацията на българските градове и региони

Община Разград с награда от Асоциацията на българските градове и региони Източник: Община Разград

Разград

Община Разград е сред призьорите от „Национални награди 2024“ на Асоциацията на българските градове и региони (АБГР), информираха от пресцентъра на институцията. Наградата в категория „Иновации в образованието“ бе получена от кмета на община Разград Добрин Добрев по време на Националния зелен форум, организиран от АБГР с подкрепата на Фондация „Конрад Аденауер“.
Добрин Добрев благодари за високата оценка от Асоциацията на стремежа на местната управа да подкрепя реализацията на иновативните идеи на училищните ръководства и ръководствата на детските градини в общината. Кметът сподели последната радостна новина в тази област - спечелването от отбора по роботика на ОУ „Васил Левски“-Разград на първа награда в раздел „Инженерно майсторство“ на международно състезание по STEM и роботика в Атина. Сред реализираните инициативи, показващи ангажираността на местната власт към развитието на образователната сфера, освен подкрепата за отбора по роботика, е и изграждането на солна и сензорни стаи в няколко детски заведения, стимулиране на талантливите ученици, както и други инициативи.
Националният зелен форум, който се провежда в Казанлък, е на тема „Интегриращата роля на общините в Зелената трансформация и дигитализация“. В него участват представители на местните власти в страната, представители на централната изпълнителна власт, академичните среди, бизнеса, неправителствени организации и други. На събитието се отбелязва 20-годишнината от създаването на Асоциацията на българските градове и региони.
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top