Разград  31 °CПетък, 21- ви Юни
USD  1.82464 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Областна администрация организира инициативи по безопасност на движението по пътищата за деца

Областна администрация организира инициативи по безопасност на движението по пътищата за деца Източник: областна администрация Разград

Област

Областна администрация Разград, заедно с Областна дирекция на МВР, Регионално управление на образованието и училища в областта за поредна година проведе инициативи за безопасност на движението по пътищата, с които се включи в инициативата Дни на безопасност на пътя, организирана от Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL в периода 16 – 22 септември 2023 г. Инициативата е с мото „Остани жив, пази живота“.
Фокусът на инициативата е 20 септември – Ден без загинали на пътя.
Следобед четвъртокласниците от Основно училище „Васил Левски“ се събраха на входа на градски парк със своите преподаватели, за да чуят образователна беседа от служители на пътна полиция – Разград на тема безопасност на движението по пътищата. В инициативата участваха областният управител Владимир Димитров, директорът на Регионално управление на образованието – Разград Ангел Петков, експертът от РУО Николай Миланов, както и директорът на Основно училище „Васил Левски“ Диана Първанова. Областният управител призова децата да са винаги много внимателни на пътя и да спазват правилата винаги.
Децата получиха ценни съвети от пътните полицаи как могат да се придвижват безопасно от вкъщи до училище, по улицата до детските площадки, как да се возят в автомобилите и всичко друго, свързано с движението на хора по пътищата, което ги интересува.
Четиримата служители на Пътна полиция демонстрираха пред любознателните ученици как работи дрегер и уред за установяване на наркотични вещества, децата се радваха на звуковата сигнализация на автомобилите и влязоха вътре в тях да ги разгледат. Показан им бе и уредът, който засича автомобилите, които се движат с превишена скорост.
С голям интерес децата разгледаха полицейските автомобили.
Всички деца пожелаха да се снимат с полицаите и автомобилите, всяко от тях получи подарък – сигнален знак, който да закачи на раницата си и да бъде забелязвано лесно в тъмната част на денонощието. Учениците получиха и брошури с правила за движение на пешеходците. Техните преподаватели получиха знак „стоп“, който да им помага, когато придвижват класа по пътищата.
Сутринта на днешния ден заместник областният управител Ивелина Игнатова откри изложба с информационни пана, посветена на безопасността на движението по пътищата в Основното училище в с. Ясеновец, след което със служители на полицията бе проведена беседа с учениците по темата. Заместник областният управител обяви, че няколко от паната са празни и очакват детските рисунки на тема „Безопасност на движението по пътищата“, които ще бъдат изложени в областна администрация.
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top