Разград  30 °CПон, 22- ри Юли
USD  1.79599 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Незаконни боеприпаси и пистолет са открити при специализираната полицейска операция

Незаконни боеприпаси и пистолет са открити при специализираната полицейска операция Източник: МВР

Област

Незаконни боеприпаси и пистолет са открити при специализираната полицейска операция, която се проведе днес на територията на ОДМВР-Разград.
В хода на предприетите процесуално-следствени действия е извършено претърсване на адрес в разградското село Благоево, обитаван от 53-годишен мъж . В една от стаите са открити и иззети боен пистолет „Steyr“ модел 1913 г. калибър 9х19, 140 бр. бойни патрони 9х19 и 6 бр. патрони кал. 12. Предстои извършването на експертизи. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.339 ал.1 НК
По сигнал за извършена кражба на територията, обслужвана от РУ-Разград, е установен извършителят. За времето от 15 май до 2 юни в землището на село Каменар изчезнали 9 пчелни кошера и рамки с пчели, собственост на 48-годишен мъж от село Синя вода. В хода на предприетите издирвателни действия е установено, че извършител на деянието е 58-годишен мъж. Нанесената щета е за около 1200 лв. Образувано е бързо производство по чл.194 от НК.

В хода на полицейската операция в исперихското село Китанчево е спрян лек автомобил „Опел Астра“ без регистрационни табели. Около 10.45 часа на 2 юни от служители на РУ-Исперих е установено, че колата се управлява от неправоспособна 25-годишна жена от село Зърнево, община Тервел, област Добрич. По случая е образувано е бързо производство по чл.345, ал.2 във връзка с ал.1 от НК.
12 КПП-та бяха изградени днес от екипи на Жандармерия, Охранителна и Криминална полиция със задачата да осъществяват пълен контрол над автомобилния поток. Мобилни екипи извършиха проверки в казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения и сборища на лица от активния криминален контингент. Проверени са 4 пункта за черни и цветни метали, 3 заложни къщи, 17 сборища на криминален контингент, 7 заведения и 7 търговски обекта.
  В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност бяха проверени 448 лица и 304 моторни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени 9 акта и 66 фиша. Установени са 4 издирвани лица. Образувани са две бързи и три досъдебни производства. Профилактираните лица от активния криминален контингент са 22, а задържаните за извършени престъпления – 4.
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top