Разград  32 °CСъбота, 30- ти Септ.
USD  1.80961 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Над 70 случая на непоставени предпазни колани засече полицията в Разградско

Над 70 случая на непоставени предпазни колани засече полицията в Разградско Източник: МВР

Област


 920 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 6 до 12 март 2023 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 802 фиша и 108 акта. Шест от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение е санкциониран един велосипедист.
Установени са седем шофьора, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила.
Прекратени са регистрациите на девет моторни превозни средства – в пет от случаите причината е неправоспособност на шофьорите и в четири – употребата на алкохол от страна на водачите.  
През посочената седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия, при които четирима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.
От 6 до 12 март на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, се проведе специализирана полицейска операция „Обезопасителни колани, детски обезопасителни системи и каски“ по линия на ROADPOL. При проверени общо 1600 превозни средства са установени 425 нарушения. 57 от тях са свързани с неизползване на предпазни колани от водачите. В 17 случая пътници в автомобилите са били без поставени колани. Установените нарушения за превозване на деца без обезопасителни системи са две. За неправилно паркиране са глобени 28 шофьора. Засечени са 922 нарушения на скоростните режими и са връчени 15 електронни фиша. 
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top