Разград  30 °CПон, 22- ри Юли
USD  1.79599 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Над 30 секретари на общини от Североизточна България участват в работна среща в Разград

Над 30 секретари на общини от Североизточна България участват в работна среща в Разград Източник: Община Разград

Разград

Като домакин на Работната среща на секретарите на общини и райони от 7 административни области в Североизточна България кметът на община Разград Добрин Добрев приветства над 30-те участници във форума. Това съобщиха от общинския пресцентър. Кметът заяви, че секретарската позиция е важна за функционирането на общинските администрации, тъй като секретарят се призован да следи за реда в администрациите. По думите му през последните 5 години общините са стожерът, най-постоянната власт в държавата и са се справили с изключително много предизвикателства - осигуряване на непрекъсваем работен процес по време на КОВИД, икономическа и политическа криза, като всичко това е минало през изключително натоварване за секретарите на общините. Кметът Добрев пожела спорна работа на участниците в работната среща и спокойно лято след последното предизвикателство за тях - изборите 2 в 1 на 9 юни.
Приветствие към участниците в срещата в хотелски комплекс „Лес” отправи и кметът на община Лозница Севгин Шукри, а водещ на срещата бе секретарят на Община Лозница Гюлтен Еминова, която е член на УС на НАСО РБ. Добрин Добрев и Севгин Шукри получиха плакети от изпълнителния директор на НАСО РБ Силвия Даскалова.
Това е втората регионална среща, която Управителният съвет на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България (НАСО РБ) организира през тази година. В нея участват секретари на общини и райони от областите Варна, Добрич, Разград, Силистра, Русе, Търговище и Шумен. Община Разград е представлявана от секретаря на Общината Нели Добрева.
След официалната част лекция на тема „Хора за управлението и управление за хората” представи Сезгин Бекир - доктор по психология и клиничен педагог, почетен член на НАСО РБ. Той води и ролева игра и дискусия на тема „Предизвикателства на организационната промяна”.
По време на регионалната среща Националният център за парламентарни изследвания ще проведе сред секретарите пилотно проучване на тема „Регулаторните лаборатории като част от законодателната политика, основана на доказателства”.
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top