Разград  30 °CПон, 22- ри Юли
USD  1.79599 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Концерт на популярни български изпълнители с две каузи в Разград

Концерт на популярни български изпълнители с две каузи в Разград Източник: Община Разград

Култура

Разград е част от Националната кампания Концерти с кауза 2024 „С песен и стих в сърцата”. Това съобщиха от общинския пресцентър.
Публиката ще се наслади на незабравимите хитове на популярни български изпълнители, прегърнали каузите и убедени в мисията да бъдат техни посланици: Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Петя Буюклиева, Милена Славова, Росица Ганева, Дует „ШИК”, Дует WEIL, Коцето Калки, Искрен Пецов, „Дует с кауза” - Галя Георгиева и Атанас Лазаров, Красимир Недялков, Вокално трио „DEJA VU” - Мирослав Станчев, Дражо Бошнаков и Бранимир Недков, Група „Спринт”, Група „Хоризонт”, група „Жестим”. Концертите се провеждат под съпровода на оркестър „София”. Водещ на концерта ще е Веселин Пренеров.
Музикалното събитие ще е във вторник, 25 юни, на сцената на Общинския културен център-Разград (Новия театър). То се провежда със съдействието на Община Разград, а специални гости ще са талантливите деца от Школа по танци „Еми-денс”-Разград с ръководител Емилия Петкова.
Националното турне подкрепя две каузи с изключителна важност за България. Това са Информационната кампания в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми под надслов „Да сверим биологичния си часовник навреме” и Националната кампания „За повече българска музика в национален ефир”, която се превърна в кауза на огромна част от българските музиканти и изпълнители, в мисията за над 50% присъствие на българска музика в националните ни медии.
По време на турнето се раздават листовки с полезна информация за възможностите и изследванията, които показват репродуктивния статус на жените, а част от средствата ще бъдат предоставени за инвитро процедура на семейство, на което мисията да станат родители е кауза.
Организатори на националното турне са Сдружение „Независими автори, музиканти и продуценти” (СНАМП) и Студио Спринт Проджект. То се провежда със съдействието на Конфедерация на труда „Подкрепа”, както и с подкрепата на Комисията по труда, социалната и демографска политика и Комисията по култура и медии към Народното събрание. Партньори в организацията на концертите са: Фондация „Искам бебе”, Агенция за публични комуникации „Профайл”, Сдружение „Жени с кауза”, ХайЛайф.
Мотото на всички участници в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“!
В Разград концертът ще започне в 20.00 ч. във вторник, 25 юни, в Общинския културен център.
Билети се продават на билетна каса на ОКЦ-Разград и на тел. 0882 025 942, както и онлайн:
https://www.eventim.bg/…/turne-s-kauzi-s…/performance.html;
https://bilet.bg/…/eve…/koncert-s-kauza-gr-razgrad-5014-5014;
https://epaygo.bg/2313315042;
https://grabo.bg/…/natzionalno-turne-kontzerti-s-kauza….
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top