Разград  20 °CПон, 20- ти Май
USD  1.80078 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Колоездачът Георги Радославов получи парична награда за високи спортни постижения

Колоездачът Георги Радославов получи парична награда за високи спортни постижения Източник: Община Разград

Разград

Младият състезател от СКК“Спринт“-Разград Георги Радославов получи днес парична награда за високи спортни постижения. Сумата от 900 лева бе връчена на успешния колоездач от заместник-кмета и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Добрин Добрев. Той пожела на Георги да продължи да надгражда успехите си и да надмине по постижения своя треньор Мирослав Минчев, който също както и близките на младия състезател, присъстваха на връчването на паричната премия.
Сумата е част от финансов резерв от общински средства, предвидени за постигнати високи спортни постижения според член 11 от Наредба №25 за условията и реда за финансиране и подпомагане на спортните клубове и туристически дружества в Община Разград. През тази година са направени две предложения за връчване на такава премия, второто е за световния ученически шампион по дълъг и троен скок Лъчезар Вълчев, той ще получи наградата си през следващата седмица. И двете предложения на клубовете, в които се подготвят двамата младежи, бяха гласувани единодушно от членовете на Постоянната комисия по младежта и спорта към Общинския съвет.
На срещата със заместник-кмета Добрин Добрев треньорът на Георги Радославов разказа, че 15-годишното момче е най-успешният състезател на клуба в момента. През настоящата година има постижения и на писта, и на шосе, освен в страната е участвал и на състезания в чужбина. Само от едно от последните си състезания – Държавния личен и отборен шампионат на писта за юноши младша възраст в Разград през юли Георги Радославов има 3 златни и 1 сребърен медал, спечели и първата купа „Денчо Денев“. Има и медали и добри постижения на колокритериуми. В момента е на четвърто място в ранглистата за 2023 г. при юноши младша възраст на Българската федерация по колоездене.
Следващото състезание на Георги е на 21 септември – 80 км. колокритириум в Котел и това е краят на сезона – обясни треньорът Мирослав Минчев. Следва почивка от 1 месец и започва подготовка за новия сезон, който стартира през март 2024 г. През него Георги ще е в нова възрастова група, тъй като през ноември става на 16 години. Нараства и натоварването, докато сега колокритериумите са по 70-80 км., от догодина ще са 120-130 км. и трябва много сериозна подготовка – допълни Минчев. Увеличават се обаче и възможностите за международни участия, тъй като състезанията за юноши старша възраст са повече.
Заместник-кметът Добрин Добрев коментира с колоездачите и състоянието на спортните бази в града, по чиято поддръжка общинската управа имаше сериозен ангажимент през настоящия мандат. Продължават да се търсят възможности и за ремонт на Градския колодрум. В бюджета за 2023 г., който ще се гласува в понеделник от Общинския съвет, са предвидени 36 000 лв. за технически проект за обновяване и ремонт на колодрума, за да има възможност при осигуряване на финансиране да се започне работа по ремонт на съоръжението.
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top