Разград  20 °CПон, 20- ти Май
USD  1.80078 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Кметът Добрин Добрев се срещна с отбора по роботика на ОУ „Васил Левски“

Кметът Добрин Добрев се срещна с отбора по роботика на ОУ „Васил Левски“ Източник: Община Разград

Разград

Кметът на община Разград Добрин Добрев се срещна с отбора по роботика на ОУ „Васил Левски”-Разград след отлично представяне на учениците на международно състезание. В срещата участва и ресорният зам.-кмет Елка Неделчева, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.
Учениците и техният ръководител Венелин Николов се похвалиха на кмета с отличното си представяне на международно състезание по STEM и роботика в Атина, Гърция, където спечелиха първа награда в категория „Инженерно майсторство“. Децата благодариха за подкрепата на местната управа - Община Разград осигури транспорта на отбор „QWERTY 2“. Представителите на България на това състезание разказаха за сериозната конкуренция, с която са се преборили, както и за подготовката си преди състезанието. Техният ръководител Венелин Николов сподели, че се е наложило, за да спазят регламента на състезанието, да научат за седмица нов за тях език за програмиране и на него да преработят проекта си за робот, с който спечелиха националното състезание, на което ОУ „Васил Левски“ бе домакин миналия месец.
Кметът Добрин Добрев поздрави децата, прославили Разград и им пожела тяхното хоби да се превърне чудесен старт на успешна кариера. Сподели с тях, че се търси възможност и малчуганите от детските градини да се подготвят за последващото за тях STEM-обучение в училищна среда. Има и идеи в средното образование да се заложи вариант за изучаване на роботика, тъй като този сектор вече намира приложение в съвременната икономика.
Децата подариха на кмета Добрин Добрев плакет със символи на Гърция, на гърба на който оставиха автографи. Кметът вече  има и магнитче с логото на отбора „QWERTY 2“. Освен индивидуални награди кметът Добрев връчи подарък и на целия отбор, с който да се подготвят за новите си успехи - конструктор „Nezha“.
Капитан на отбор „QWERTY 2“ е Руя Кадувлова, а членове: Марина Дончева, Даная Камбурова, Цветелин Велчев - всички от трети клас, Никол Ангелова и Азад Хашимов - двамата от пети клас.
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top