Разград  31 °CПетък, 21- ви Юни
USD  1.82464 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Кметът Добрин Добрев поздрави 25 абитуриенти

Кметът Добрин Добрев поздрави 25 абитуриенти Източник: Община Разград

Разград

Кметът на община Разград Добрин Добрев бе гост на Традиционния благотворителен концерт, който Федерацията на жените-Разград организира в навечерието на 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Това съобщиха днес от пресцентъра на Общината.
Със средства, събрани от концерта и с изключителното съдействие на Община Разград, финансова подкрепа получават абитуриенти с изявена обществена активност и постигнали много добър успех през всичките години на своето обучение. За 18 години над 350 млади хора са получили признание и подкрепа от Федерацията на жените. Снощи още 25 абитуриенти от Випуск 2024 получиха по 200 лв. и грамота от кмета Добрин Добрев. Те са представители на седем училища: ППМГ „Акад. Н. Обрешков“, ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, ПГХТБТ „Мария Кюри“, ПГО „Станка Николица Спасо-Еленина“, ПГИ „Робер Шуман“, НПТГ „Шандор Петьофи“ и Спортно училище.
Кметът Добрин Добрев пожела на зрелостниците да реализират с лекота това, с което ще се захванат по житейския си път, но където и да отидат да учат или работят, да се връщат в Разград, да свързват живота си с любимия роден град. Той се обърна с благодарност към инициаторите на събитието - Федерацията на жените. По думите му Федерацията на жените са прекрасни партньори на Община Разград в изпълнение на мисията да се подкрепят прекрасните деца на Разград. Той нарече дамите от Федерацията „сърцати, отдадени на обществената кауза наши съграждани“ и ги поздрави за това, че 18 години организираното от тях събитие обогатява наситения културен календар на Община Разград за месец май. Кметът Добрев изрази удовлетворение и от съпричастността, която благотворителните инициативи на Федерацията на жените срещат сред жителите на града. „Големият интерес от нашите съграждани говори, че в град Разград и в община Разград живеят много добри хора, с много добри сърца“, каза Добрев. На Федерацията на жените той пожела още много пъти по 18 да провеждат заедно с Община Разград своите прекрасни инициативи.
Над 200 талантливи деца от Разград участваха в концерта. Първа на сцената излезе Ирем Али от ЦПЛР Център за работа с деца с вокален педагог Свилена Дечева. Публиката аплодира и изпълненията на Мартина Матева - МШ „Илия Бърнев“ с вокален педагог Детелина Тодорова, Детска танцова школа „Сладури“ с художествен ръководител Катя Портянова, Никол Стоянова от Школа по изкуства ,,Еnjoymusic&artschool“ с вокален педагог Адриан Маджаров, Балетна школа при НЧ „Развитие - 1869“ с художествени ръководители Мария Керчева, Виолета Желязкова и Милена Милева, Танцов състав „Гецовлийчета“ към НЧ „Просвета - 1883“-с. Гецово с художествен ръководител Лидия Станчева, Ирина Николова от Школа по изкуства ,,Еnjoymusic&artschool“ с вокален педагог Адриан Маджаров, Детска танцова школа към ОУ „Никола Икономов“ към Капански ансамбъл с художествени ръководители Магдалена Маринова и Иван Русев, Калина Радославова от школа по изкуства ,,Еnjoymusic&artschool“ с вокален педагог Адриан Маджаров, Градски мажоретен състав при ЦПЛР Център за работа с деца с ръководител Емилия Борисова, Танцова формация „Феникс“ при ЦПЛР Център за работа с деца с ръководители Ирина Стоянова и Иван Стоянов, Средношколска танцова формация „Лудогорска младост“ при Капански ансамбъл-Разград с художествени ръководители Алина Герги и Румен Руменов.
Организаторите на благотворителния концерт благодариха на всички спонсори, помогнали за осъществяване на благородната инициатива.
Събитието се проведе с подкрепата на Община Разград и със съдействието на РЕКИЦ „Читалища“ и НЧ „Развитие - 1869“-Разград.
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top