Разград  13 °CПон, 20- ти Март
USD  1.84113 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Изложба „PHD“ в Националния университет за изкуства в Букурещ

Изложба „PHD“ в Националния университет за изкуства в Букурещ Източник: ШУ "Епископ Константин Преславски"

Култура

На 17 февруари 2023 г. в галерия UNArte на Национален университет за изкуства Букурещ, бе открита художествена изложба “PhD” с творби на докторанти от Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“. Тя може да бъде разгледана до 4 март 2023 г.
Художествените изяви на студенти и преподаватели са сред приоритетите на двете институции с дългогодишно академично сътрудничество, участия в съвместни форуми и образователен обмен. В изложбата участват докторантите от докторска програма Методика на обучението по изобразително изкуство Валя Андонова, Галя Петкова, Деница Спасова, Деляна Тенева, Ивелина Иванова, Петьо Дамянов и Светлан Стефанов.
Селекцията включва широка палитра от творби, реализирани чрез нови медийни форми на визуалните изкуства – цифрова фотография и дигитален принт, цианотипия, колаж, смесени техники и класическите – живопис и графика.

Представителната експозиция се реализира в рамките на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ по проект BG05M2OP001-2.016-0018 “МОДЕРН-А: МОДЕРНизация в партньорство чрез дигитализация на Академичната eкосистема“. В настоящия период докторантът Петьо Дамянов осъществява дългосрочна изходяща мобилност с цел обучение и изследователска дейност във Факултета за изящни изкуства на университета в Букурещ.
Куратор и организатор на изложбата е проф. Валери Чакалов – ръководител на катедра „Технологично образование, предприемачество и визуални изкуства“.
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top