Разград  32 °CСъбота, 30- ти Септ.
USD  1.80961 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Художници от ЦУТНТ подариха на Кмета Денчо Бояджиев графики на разградски забележителности

Художници от ЦУТНТ подариха на Кмета Денчо Бояджиев графики на разградски забележителности Източник: Община Разград

Разград

Група малки художници от ЦПЛР Център за ученическо техническо и научно творчество подариха на Кмета Денчо Бояджиев свои графики на разградски забележителности.
Децата заедно с директора на  ЦУТНТ Цветанка Русева и ръководителя на клуб „Приложни изкуства“ Росица Друмева се срещнаха днес с Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев и заместниците му Мирослав Грънчаров и Хабибе Расим. Синем, Дария, Теодора, Михаела и Стилиян са част от клуб „Приложни изкуства“ от началото на учебната година и вече са представяли успешно града в конкурси. Техният ръководител г-жа Друмева обясни, че картините, които подаряват на кметската управа, са участвали в национален конкурс „Млади таланти“, раздел „Моят роден край“. Инициативата да ги подарят е вдъхновена от изложбата от снимки от стария Разград, подредена по стъпалата на сградата на Общинска администрация и целта е да се покаже, че и младите хора от града обичат родния край, оценяват красотата на неговите забележителности и искат да ги популяризират.
Младите художници разказаха на кмета и неговите заместници какво са научили в клуба, обсъдиха и неговата идея след ваканцията да се срещнат отново с нови творби.
Срещата между общинското ръководство и малките художници се проведе в деня, в който завършват Майските дни на науката и техниката в ЦУТНТ. На финалното събитие 42-ма активни възпитаници на Центъра получиха грамоти и ваучери, призове имаше и за 7 абитуриенти от клуб „Слово“.
Инфо Разград 
 
 


Прочетете също
Top