Разград  2 °CПон, 28- ми Ноември
USD  1.86928 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Градската коледна елха пристигна, ще светне на 6 декември

Градската коледна елха пристигна, ще светне на 6 декември Източник: Община Разград

Разград

Градската коледна елха бе поставена днес от работници на Общинско предприятие „Паркстрой“ на традиционното си място – до фонтана пред Общинския културен център в Разград.
Дървото е смърч, висок 12 метра, на възраст над 60 години. Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев, който присъства на поставянето на коледното дърво, уточни, че и тази година Община Разград спазва традицията за коледна елха да бъде използвано дърво, което е подлежало на премахване, тъй като създава опасност за живеещите в района. В конкретния случай 12-метровият смърч е добит от двора на административна структура, бил е опасно надвесен над сградата на институцията и е премахнат, за да се осигури безопасност на сградата.
През следващата седмица елхата ще бъде украсена с гирлянди и светещи стрингове, на върха й ще бъде поставена красива звезда. Коледните й светлини заедно с останалата украса в централната част на града ще грейнат на тържество на 6 декември, Никулден, когато е и храмовият празник на разградската църква „Св. Николай Чудотворец“, а по кварталите коледната украса ще светне по-рано.  Коледната украса се поставя от Общинско предприятие „Паркстрой“ и „G&D electro group”.
„Разчитаме с коледната украса, която и тази година надграждаме със звездното небе до коледната елха и с други елементи, да допринесем за по-доброто настроение и доброто посрещане на коледните и новогодишните празници от жителите и гостите на Разград“ – каза още заместник-кметът Добрин Добрев.
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top