Разград  31 °CПетък, 21- ви Юни
USD  1.82464 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

ДГ „Приказка” отбеляза 60-годишнината си

ДГ „Приказка” отбеляза 60-годишнината си Източник: Община Разград

Разград

Зам.-кметът Елка Неделчева бе гост на празничния концерт за 60-годишнината на ДГ „Приказка”, съобщиха от общинския пресцентър. На сцената на Общинския културен център над 120 деца представиха вдъхновяващи фолклорни танци, песни и възстановки на народни игри. Концертът бе под надслов „60 години приказни традиции и обичаи” и бе финален етап на дейностите в градината по Национална програма „Хубаво е в детската градина”.
„Сред целите на обучението на малките ни възпитаници е да ги приобщим към българското творчество и традиции, а чрез тях да възпитаме привързаност към Родината”, отбеляза в началото на концерта директорът на градината Румяна Нинова.
Музиката и хореографията на концерта бяха дело на Ценка Панайотова и Надежда Владова, а в него участваха децата от групите: „Звездици”, „Маргаритка”, „Слънчице”, „Веселушко” и „Шарена дъга”. Концертът завърши с изпълнения на ДТА „Лудогорче”.
Зам.-кметът на община Разград Елка Неделчева благодари за прекрасните изпълнения и за празника, който децата подариха на зрителите в залата. Тя заяви, че на сцената е видяла бъдещи танцьори не само от детските фолклорни формации в Разград, а и от професионалния Капански ансамбъл. Зам.-кметът поздрави учителите и директора на градината за вложените енергия и професионализъм в подготовката на малките таланти. Тя връчи на директора Румяна Ненова поздравителен адрес от името на кмета на община Разград Добрин Добрев.
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top