Разград  11 °CПетък, 1- ви Декември
USD  1.78925 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Делегация от Община Разград уважи празника на молдовското кметство Стаучени

Делегация от Община Разград уважи празника на молдовското кметство Стаучени Източник: Община Разград

Разград


Тричленна делегация от Община Разград уважи празника на молдовското кметство Стаучени. В нея участваха: началникът на отдел „Финансова политика и човешки ресурси“ Теодора Георгиева-Бонева, началник отдел „Икономически дейности“ д-р Михаил Балтаджиев и общинският съветник Али Кязимов.
Визитата на разградската делегация по покана на кмета на Стаучени Александър Ворнику бе тридневна – от 20 до 22 септември, когато в населеното място отбелязва Празника на Стаучени Рождество на Дева Мария и 156 години  от основаването на селището.
Представителите на Община Разград заедно с останалите официални делегации от полския град Сиедлец и румънските Слобозия и Стаучени посетиха празничните появи, връчиха на кмета Александър Ворнику поздравителен адрес от ръководството на Община Разград, размениха протоколни подаръци. Присъстваха и на подписването на договор за побратимяване между Стаучени и Слобозия, като бяха обсъдени и възможности за побратимяване между Разград и Стаучени.
Разградската делегация посети и местните забележителности – подземния град Крикова, светилището на Стаучени и други, при посещението си в кметство Стаучени се запозна и със спецификите на местното самоуправление в Молдова, развитието на местната икономика, култура и спорт.
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top