Разград  11 °CПетък, 1- ви Декември
USD  1.78925 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Деца от ЦДГ „Детелина“ с награда от областния управител за участието им в Европейски ден на спорта

Деца от ЦДГ „Детелина“ с награда от областния управител за участието им в Европейски ден на спорта Източник: Община Разград

Разград

Детски спортен празник организира днес ЦДГ „Детелина“ в Разград, като за подарък по този повод малчуганите получиха топки от името на Областния управител Владимир Димитров. Подаръците връчи главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров, който пожела на ръководствотода са все така активни и инициативни и допълни, че движението и спортът са здраве.
Събитието е част от Европейската седмица на спорта, която тази година се провежда под мото „Нека сме активни“.
Всички деца бяха облечени в тениски на отборите си, спрямо възрастовата си група. Като атракция на спортната проява бе поканен треньорът на орлицата талисман на футболния клуб „Лудогорец“, който показа птицата на децата и се снима заедно с тях.

Други гости бяха и двама от футболистите – Иван Йорданов и Аслак фон Витри. В детската градина има обособена група с деца на футболисти от ФК„Лудогорец“, тъй като трудно се социализират с останалите и говорят различни езици, с тях работи отделен педагог, каза директорът на ЦДГ „Детелина“ Недялка Цанева.
Празникът продължи със състезания и игри в двора на детската градина.
Областният управител на Разград Владимир Димитров подкрепя инициативите със спорт и ще връчи на специална церемония в Областна администрация награди за най-активните училища и детски градини, които са организирали спортни мероприятия днес.
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top