Разград  2 °CПон, 28- ми Ноември
USD  1.86928 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Близо 670 наказателни документа са издадени за нарушения по пътищата

Близо 670 наказателни документа са издадени за нарушения по пътищата Източник: МВР

Област

534 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 14 до 20 ноември 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 209 фиша и 49 акта. Шест от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение по пътищата са санкционирани петима пешеходци и един мотоциклетист.
Установени са петима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.
Прекратени са регистрациите на 6 моторни превозни средства – в пет от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в един – употребата на наркотични вещества.
През посочената седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия, при които двама души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.
От 21 ноември стартира специализирана полицейска операция с насоченост към пешеходците. Контролът на движението по пътищата с нулева толерантност спрямо нарушенията е с основна тематична насоченост към установяване на нарушения, извършвани от пешеходци и водачи на МПС, неосигуряващи предимство на пешеходци. От началото на годината до настоящия момент на територията на ОДМВР – Разград са възникнали 11 тежки ПТП с участието на пешеходци, при които един човек е убит и са ранени 10 лица. Акцията продължава до края на ноември.
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top