Разград  16 °CПон, 16- ти Септ.
USD  1.75789 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

8719 нарушения на скоростните режими от началото на август

8719 нарушения на скоростните режими от началото на август

Област

1171 са нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 19 до 25 август. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград.
Екипите на „Пътна полиция“ са съставили 1942 фиша и 68 акта. Пет от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение е санкциониран един пешеходец.
Установени са двама шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При единия от тях концентрацията е била над 1,2 промила.
Прекратени са регистрациите на 7 моторни превозни средства. В пет от случаите причината е неправоспособност на водачите, в два – употребата на алкохол.
Регистрирани са две пътнотранспортни произшествия, при които един човек е загинал, а шестима са пострадали.
От началото на август на територията, обслужвана от ОД на МВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 8719 нарушения на скоростните режими. Връчените електронни фишове са 170.
От 26 август стартира специализирана полицейска операция по безопасност на движението с фокус електрическите тротинетки. Ще бъдат извършвани засилени проверки на водачи на индивидуални електрически превозни средства и водачи на други двуколесни и триколесни МПС с монтирани електрически двигатели на територията на всички районни управления. Контролните действия ще продължат до 1 септември по критични точки и натоварени отсечки в градска среда, както и в малките населени места, особено в тъмната част от денонощието.
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top