Разград  11 °CПетък, 1- ви Декември
USD  1.78925 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

18 години от официалното откриване на социалната услуга Дом за стари хора в Разград

18 години от официалното откриване на социалната услуга Дом за стари хора в Разград Източник: Община Разград

Разград

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим бе гост на тържеството по случай 18-тата годишнина от официалното откриване на социалната услуга Дом за стари хора в Разград. Г-жа Расим поздрави колектива и потребителите за годишнината и връчи на директора Айше Еюбова поздравителен адрес от Кмета Денчо Бояджиев. Подарък от градоначалника бе и празничната торта, около която колективът и потребителите на социалната услуга в края на тържеството запяха „Честит да бъде този ден“.
Тържеството започна с водосвет за здраве, отслужен от отец Дмитрий Терзи.
Празничната програма откриха потребителки на социалната услуга, които, облечени в красиви носии, изпълниха няколко фолклорни песни и рецитираха любими стихове.

Гостуващите изпълнители също събраха много аплодисменти. В поздравителния концерт за възрастните жени и мъже в Дома за стари хора участваха: момичетата от Балетна школа при НЧ“Развитие 1869“ с ръководители Мария Керчева, Виолета Желязкова и Милена Милева; както и певците, музикантите и танцьорите от Капански ансамбъл-Разград с директор Светослав Стойчев.
Тържеството бе посветено и на Деня на християнското семейство.
В Дома за стари хора към момента живеят 74 възрастни хора. Социалната услуга се помещава в сградата на ул. „Хаджи Димитър“30 от 21 ноември 2004 г., преди това Домът за стари хора е бил в други сгради.
Официални гости на тържеството бяха още: заместник областният управител Найден Късов, директорът на РД“Социално подпомагане“ Росица Бончева, директорът на отдел „Социални услуги и здравеопазване“ в Община Разград Лейман Тюлеоглуева, ръководители на други социални услуги.
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top