Разград  31 °CПетък, 21- ви Юни
USD  1.82464 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

132 деца са регистрирани още в първите часове след старта на електронния прием на първокласници

132 деца са регистрирани още в първите часове след старта на електронния прием на първокласници

Разград

Успешен старт на електронната система за прием в първи клас в общинските училища на територията на град Разград и във втората година от прилагането й. Това отчетоха от Община Разград.
Тестовият период на системата за учебната 2024/25 г. бе от 8 до 10 май, а днес - 13 май, стартира официалната регистрация. От 10.00 ч. до 13.30 ч. почти половината от подлежащите за прием деца - 132, бяха регистрирани.
Общият брой на подлежащите на прием в шестте градски училища деца е 315. Освен подлежащите за първи клас 7-годишни деца, електронният прием включва и тези, които ще постъпят в първи клас на 6-годишна възраст, както и тези, които са отложени с една година - 8-годишни деца.
Всяко от предвидените три класирания ще се извършва в срокове, съгласно Графика на дейностите за прием в първи клас в общинските училища на територията на град Разград, публикуван на сайта за прием, както и на официалната интернет страница на Община Разград, секция „Образование, младежки дейности и спорт“. Системата ще бъде отворена до 23.59 ч. на 24 май 2024 г.
Ако детето не е класирано на първо класиране, то участва със същия регистрационен номер в следващи класирания и не е необходимо да се създава ново заявление. Резултатът от всяко класиране ще бъде виден в профила на заявителя в електронната система. При отказ от записване на класирано дете, то губи мястото в училището, за което е класирано и може да участва в следващи класирания с нов регистрационен номер и ново заявление.
При затруднение на родителите с регистрацията в електронната система на разположение ще бъде служител от отдел „Образование, младежки дейности и спорт“, който ще съдейства при регистрирането на заявленията в стая 602Б в административната сграда на Община Разград. За деца, които не фигурират в Локална база данни „Население“ (ЛБДН) на община Разград, заявление може да бъде регистрирано само в административната сграда на Община Разград, стая 602Б.
Резултатите от първо класиране ще бъдат обявени в Електронната система за прием в първи клас, както и на електронните страници и информационните табла в училищата на 27 май, а записването на класираните на първо класиране ще е между 29 май и 3 юни.
На https://schoolrz.uslugi.io/ е публикувана подробна информация както за дейностите по електронния прием, така и за училищата, в които се кандидатства, за районите, за графика и за нормативната уредба.
Инфо Разград
 
 


Прочетете също
Top